Més brutícia.

Avui,  de nou, El País publica més notícies relacionades amb els negocis del Sr. Matas.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/02/29/catalunya/1330555683_222261.html

Aquesta vegada es tracta d’una nova empresa, que  compartia amb un regidor de Vic, i de l’espoli mitjançant una Fundació dependent de l’ACM.

Pagava aquesta Fundació i ells cobraven en la seva empresa, essent alhora ”empresaris” i directius de la Fundació.

A aquestes alçades és prou evident que la qüestió acabarà als tribunals penals. Pel caràcter barroer del mètode, que no supera la més mínima revisió ni guarda les formes més elementals, aquests subjectes recorden el cas “Guerra” de fa 20 anys a Andalusia.

Potser comparteixen el mateix menyspreu pels serveis i l’administració pública, la mateixa ignorància de les més elementals normes de gestió pública, el mateix sentiment de superioritat sobre la resta dels ciutadans i la mateixa confiança en la seva impunitat, en la incapacitat dels ciutadans per controlar i castigar la corrupció.

El mètode era senzill, segons es pot deduir de les informacions publicades. Entitats sense afany de lucre, fundacions privades, associacions, ens que escapen als mecanismes de control als que estan sotmeses les administracions públiques: transferències de diners públics a les fundacions o associacions, i aquestes a fer la despesa sense haver de complir lleis de contractes, sense incòmodes intervencions, sense normes ni límits.

Ha aparegut aquesta, però alguns companys ens han fet arribar un llistat força més complet, parcialment verificat, que publicarem en breu.

És, sembla ser, un mètode antic. A la Diputació també hi ha, des de fa temps no només des d’ara, fundacions que reben subvencions, justifiquen haver fet allò que motivà la subvenció, però sense que ningú pugui comprovar si els diners rebuts han acabat a la butxaca dels amics.

Fins i tot, sense que ningú comprovi si alguns d’aquests diners han acabat pagant “ponències” de les mateixes persones que autoritzen els pagaments.

Quantes fundacions privades estan rebent els “favors” de la Diputació?

Quantes d’aquestes són fundacions privades directament vinculades als diferents partits polítics?

Quant paga en total la Diputació, sense cap justificació especial, a les fundacions vinculades a partits polítics?

També és evident a aquestes alçades que el Sr. Salvador Esteve no pot ser aliè als fets. Era el President de l’ACM. Signava els pagaments i les factures. Els que cobraven eren el seu Secretari General (càrrec de confiança política a l’ACM) i el Cap dels Serveis Jurídics de l’ACM. Tots dos companys seus a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Fins i tot, quan va ser nomenat President de Diputació, va portar immediatament al Sr. Matas, i segons anem veient per la informació que ens passen, a altres “amics” per formar la “xarxa” de negocis vinculats a subvencions, formació, informes i resta de “sistemes” d’enriquiment privat a càrrec dels fons públics.

No pot mantenir l’autoritat necessària per liderar una institució pública qui ha demostrat incapacitat greu o “amoralitat”, per fer servir la seva pròpia expressió.

Anuncis

Quant a dipubarna

La Diputació de Barcelona és una finca particular? Nosaltres som funcionaris que hem guanyat per oposició el dret a exercir una ocupació pública, creiem que no ha de ser així, i ens molesta que els seus governants la tractin com si fos el seu patrimoni i ells fossin senyors feudals. No és nou, passava abans i segueix passant ara. Però ara posen en perill el nostre futur en un context de crisi general, amb unes conductes que la ciutadania no pot entendre, que amaguen l'estalvi que, ben enfocada la seva activitat, suposaria per als ajuntaments i el paper important que compleix la institució en l'àmbit local Us oferim una plataforma de denúncia i control de la seva conducta a tots i totes els que creieu que la institució està sent maltractada i que estan posant en risc els drets i els interessos dels que treballem a la casa. Us garantim l'anonimat i només us demanem que ens faciliteu les més mínimes proves que tingueu dels fets denunciats, nosaltres ens encarregarem d'investigar la seva realitat, denunciar-les públicament i, també en el seu cas, davant dels tribunals.
Aquesta entrada s'ha publicat en Diputació de Barcelona i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.