Segueix tot igual?

 

Una companya, a la qual hem de reconèixer una tasca d’investigació lloable, ens fa arribar una informació rellevant suportada per documentació prou consistent com per publicar-la. Es tracta de fets que no qualificarem perquè cadascú pot fer les qualificacions que calguin.

1)     El Sr. Gerent de Diputació de Barcelona, càrrec de confiança política nomenant en raó de la dipositada en ell pel cessat Josep Maria Matas, va proposar el passat 20 de gener la subscripció de dos contractes menors, adjudicats a dit sense més.

Expressa la seva sorpresa la nostra companya doncs, segons afirma, el Sr. Gerent no acostuma a signar propostes de cap tipus, essent directament els serveis dependents de la Gerència els que signen les propostes.

2)     El primer contracte, per import de 21.004 euros, té com a finalitat elaborar un “Estudi en el que s’aportin propostes de reorganització de la gestió interna i intergubernamental de la Corporació.”  

3)     El segon contracte, per import de 20.650 euros, té com a finalitat elaborar un “Estudi i diagnosi inicial sobre el disseny orgànic, sobre els processos de gestió, de gestió de personal i pressupostaris de la Corporació.”

4)     L’empresa “beneficiada” pel primer contracte és “Estratègia Gerencial S.L.” una empresa amb seu a un domicili particular de Madrid, que té com a objecte social la prestació de serveis dirigits a crear, millorar o desenvolupar la imatge, cobertura i presència als mitjans de comunicació visual.

És administradora única la Sra. Marta Sanz González, empleada no docent a la “Universitat Rey Juan Carlos” de Madrid. Aquesta empresa no posseeix cap tipus de personal propi per al desenvolupament de les seves activitats.

5)     L’empresa “beneficiada” pel segon contracte és “Infomar 2002, S.L.”, una empresa que fins fa poc  es dedicava a serveis informàtics. Però va canviar el seu objecte, ampliant-lo per desenvolupar la “consultoria de organización y estrategia para empresas y administraciones públicas”. Amb seu a Sant Feliu de Llobregat, sense cap personal per desenvolupar els seus serveis, va nomenar nou “apoderat” a partir de novembre del 2011.

El nou apoderat és el Sr. Josep Lluís Argemí Valle.  Potser els funcionaris més antics recordin que va ser membre electe de Diputació de Barcelona i portaveu del grup de CiU. Ha desenvolupat molts càrrecs, s’ha presentat a diferents eleccions, forma part de la direcció del seu partit, i ara és apoderat d’una “empresa consultora”.

 Val dir que la eficàcia com a “apoderat” del Sr. Argemí està provada: l’empresa Infomar 2002 S.L. en el sector públic només havia obtingut fa anys un petit contracte amb el govern de Cantabria, per administrar una web temàtica, en canvi pocs dies desprès de ser nomenat apoderat el Sr. Argemí va començar a obtenir grans resultats. Així, de cop, el 6 de desembre de 2011 (una setmana desprès de ser nomenat “apoderat”) el Servei d’Ocupació de Catalunya li adjudica un contracte “d’Assistència Tècnica per analitzar ocupacions d’acord amb la situació actual”,  per import de 70.800 euros.

 Però no només això, donada la importància que pot tenir el contingut d’aquest informe per al nostre País, el departament de Treball de la  Generalitat va ampliar l’encàrrec i també li va adjudicar el 21 de desembre de 2011 un contracte “d’Assistència Tècnica per a la reflexió estratègica d’un nou model d’actuació en l’àmbit de l’ocupació amb la seva missió, objectius i funcions”  per import de 70.682 euros.

 El gener del 2012 Diputació completa les adjudicacions de contractes per un import total de 162.312 euros (què sàpiga la nostra informant) per aquests informes, sens dubte cabdals per al futur de les institucions que paguen si considerem els objectes dels contractes segons els noms que van fer servir.

 Ens provoca desànim i desafecció.

 I fàstic, Sr. Esteve. Fàstic.

 Empreses que no tenen un objecte social adient al contingut dels contractes. Empreses fantasmagòriques, sense treballadors que puguin desenvolupar les activitats. Noms gairebé esotèrics per als contractes. Menyspreu dels interessos públics, dels recursos públics, dels diners que llencen sense taxa per finançar no se sap el què.

 Segueix tot igual.

 Us sembla que exagerem?

 Suggerim pitjar aquest enllaç. No us espanteu, és una notícia de fa 13 anys.

 http://elpais.com/diario/1999/04/03/catalunya/923101638_850215.html

 El mateix mètode, les mateixes accions, fins i tot el mateix  Sr. Argemí pel mig.

 El cas es va conèixer com “cas Pallerols”. L’empresa del Sr. Argemí és deia STE Consulting, però ja hem après que això pot canviar, és suficient amb comprar,  o vendre, una empresa inactiva d’un dia per a l’altra.

 Enviem còpia d’aquesta documentació a l’Oficina Antifrau.

Però tranquils, l’any 2025 hi haurà un nou indult.

 

 

Anuncis

Quant a dipubarna

La Diputació de Barcelona és una finca particular? Nosaltres som funcionaris que hem guanyat per oposició el dret a exercir una ocupació pública, creiem que no ha de ser així, i ens molesta que els seus governants la tractin com si fos el seu patrimoni i ells fossin senyors feudals. No és nou, passava abans i segueix passant ara. Però ara posen en perill el nostre futur en un context de crisi general, amb unes conductes que la ciutadania no pot entendre, que amaguen l'estalvi que, ben enfocada la seva activitat, suposaria per als ajuntaments i el paper important que compleix la institució en l'àmbit local Us oferim una plataforma de denúncia i control de la seva conducta a tots i totes els que creieu que la institució està sent maltractada i que estan posant en risc els drets i els interessos dels que treballem a la casa. Us garantim l'anonimat i només us demanem que ens faciliteu les més mínimes proves que tingueu dels fets denunciats, nosaltres ens encarregarem d'investigar la seva realitat, denunciar-les públicament i, també en el seu cas, davant dels tribunals.
Aquesta entrada ha esta publicada en Diputació de Barcelona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a Segueix tot igual?

 1. Waleran ha dit:

  Seria interessant demanar tots aquests informes, de la mateixa manera que CiU s’ha passat 4 anys demanant tots i cadascun dels informes elaborats des d’Ajuntaments i Govern de la Generalitat. Si es prova que el contingut no només té una autoria no reconeguda en el contracte o bé la qualitat no és òptima, seria motiu més que suficient per denunciar-ho. No pot ser que hi hagin unitats treballant amb tota la bona fer per fer una proposta de reorganització i, en canvi, ens gasetm 120.000 euros en encarregar-ho a algú que ni coneix ni trepitja la Diputació.

  • dipubarna ha dit:

   Cert. Però dubtem que ningú demani aquests informes. Els partits de govern, perquè són ells els autors. Els d’oposició (hi ha oposició a la Diputació?) perquè estan molt enfeinats seleccionant els nous eventuals que poden nomenar gràcies a les seves unanimitats.

   Esperem que les institucions de control i persecució de les irregularitats funcionin.

 2. josep Argemí ha dit:

  Bon dia. Soc en Josep Lluís Argemí, treballo a l’empresa Infomar 2002, en la que no tinc cap càrrec directiu, només un apoderament comercial, ni tinc accions des de fa molts anys, l’empresa en la que treballo des de la seva constitució fa molts d’anys i en particular des l’any 2002 ha treballat per a totes les Comunitats Autònomes d’Espanya en els temes de consultoria i informàtica, amb independència del color polític, ja que és una empresa professional. Tanmateix la meva dedicació política va acabar l’any 1995 en que vaig deixar tots els càrrecs públics e interns que tenia al partit. Estic a la disposició de qui vulgui per trobar-me amb ell i mostrar-li la tota la informació que necessiti de la empresa per què tot es públic. Agrairia que no és facin comentaris que no s’ajusten a la realitat i que posen en perill no sols l’honorabilitat de qualsevol persona si no la seva forma justa i honesta de guanyar-se la vida treballant. Moltes gràcies.

  • dipubarna ha dit:

   Hem rebut aquesta comunicació. No hem pogut verificar si procedeix de la persona que diu ser, però la publiquem per tal de no caure en cap forma de censura si és cert que procedeix de l’interessat.

   En tot cas, no nega l’existència d’aquests contractes, ni la resta de la informació publicada. En tot cas no ens correspon fer judicis o valoracions. Els faran, confiem, els òrgans competents.

   En tot cas, si és efectivament el Sr. Argemí qui ens adreça aquesta nota li donem gràcies per la seva comunicació.

 3. Funcionari de segona a la Dipu ha dit:

  Ja ha caigut el nou núm. 2 de la Dipu, que portava només 20 dies al seu càrrec….. el que hi ha amb aquests va superant poc a poc als que van instaurar les moxiles!!!! vinga que dintre de poc aquests xoriços ens retallaran les pagues!! i com no com a treballadors no farem res, com sempre!!

 4. Anònim ha dit:

  El Sr. Matas ha estat cessat del seu càrrec a la Diputació de Barcelona, tot i així el seu home de màxima confiança el Sr. Boltaina, s’ha quedat. És el gerent de la Diputació, nomenat pel Sr. Matas.

  Els trànsits econòmics entre aquestes dues persones els desconeixem, però està molt clar que el seu nomenament, el del Sr. Boltaina és el producte resultant d’un “negoci” entre aquestes persones.

  FETS:
  El Sr. Boltaina va conduir la tesis doctoral de l’esposa del Sr. Matas , amb un resultat brillant. Ara el Sr. BOltaina té un bon nomenament i un sou monumental.
  A l’hora, el Sr. Boltaina , com a gerent de la Diputació de Barcelona, introdueix les empreses del matrimoni Matas dins la Diputació, sense passar cap tipus de control. D’aquesta manera la Sra. Matas pot començar a facturar a càrrec de l’erari públic, com ho faran les empreses que el Sr. Boltaina ha adjudicat a dit, aquestes empreses realitzaran una sèrie de serveis per confeccionar uns estudis. Les empreses són:“Estratégia Gerencial S.L.” i “Informar 20002 S.L.” entre altres. Les podríem denominar com empreses tipus “MATAS”; són empreses sense cap tipus de personal.

  PREGUNTES:
  És possible mantenir aquest gerent a la Diputació de Barcelona?
  Cal que faci més adjudicacions a dit?
  Caldrà la Guàrdia Civil per fer-lo fora?

  Tot plegat fa fàstic. Ja n’hi ha prou de tipus TOUS.

  • dipubarna ha dit:

   Hem canviat algunes paraules d’aquest post que ens han enviat. Estem segurs que el nostre company entendrà que determinades expressions especialment les que qualifiquen com delictes algunes conductes, no podem publicar-les.

  • Anònim ha dit:

   Ho teniu clar, el Sr.Boltaina és un referent en quan a polítikes de repressió als treballadors, és l’únic capaç d’exprimir una plantilla per quatre chavos i obtenir pingues beneficis i després fer una conferència defensant el treballador públic. Si amb això no hi ha prou, malgrat tenir un carnet s’interconnecta amb tots i tothom sigui el color que sigui, sempre que pugui obtenir rendes. Un Gerent així és la joya de la corona, més informació a la UAB….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.