El decret de 7 de març del President de la Diputació de Barcelona

 

Una vegada més, hem sentit vergonya aliena.

El passat 7 de març, just el dia desprès del nomenament del Sr. Tous com a coordinador general de Diputació, el Sr. Salvador Esteve i Figueras va tenir temps per dictar un decret molt especial.

Us transcrivim la part dispositiva:

“Posar en coneixement de la Fiscalia Provincial de Barcelona, mitjançant el corresponent escrit de denúncia, els fets descrits en el cos d’aquest decret, sobre l’ús indegut i amb finalitats espúries del nom i de la imatge de la Corporació, que s’està fent per persones no identificades a través d’un blog creat a Internet anomenat Dipubarna, atès que poden ser constitutius d’infracció penal”

Els fets descrits són:

“…una o més d’una persona sense identificar -tot i que sembla que es tracta de treballadors de la Institució- han obert recentment un blog a Internet, a través del software de Código Abierto anomenat WordPress.com, al que han batejat amb la denominació de Dipubarna, amb la finalitat -diuen- que sigui un lloc per ‘comentar tot allò que succeeix a la Diputació de Barcelona’.

Alhora, l’esmentada persona o persones han dirigit a diferents adreces electròniques de determinats empleats, i des de comptes de correu com donotreply@wordpress.com o dipubarna@gmail.com, un correu convidant-los a participar en el blog Dipubarna.

Els fets relatats posen de manifest que s’està duent a terme un ús indegut del nom i de la imatge de la institució, perquè tot i que la denominació Dipubarna no és el logotip ni un emblema o símbol determinat, no es pot obviar que fa nítidament identificable la Corporació i en definitiva s’està fent un ús espuri i inadequat del nom de la Diputació de Barcelona, aliè a qualsevol finalitat institucional, causant alhora un perjudici a la imatge i la reputació de la Corporació.”

Una vegada més, menteixen, manipulen, enreden. Intenten que la Fiscalia investigui una conducta que no vulnera cap norma, que no infringeix cap precepte.

No ens imaginem a la Fiscalia, perquè volem creure que hi ha institucions que no estan afectades per la corrupció i el tràfic d’influències, investigant un “no delicte”. Una investigació que només els serviria per facilitar la identitat dels autors del blog i permetre’ls represaliar-nos.

És evident que ningú ha pogut sofrir confusió pensant que el blog era una publicació institucional. Fora un absurd.

Podem dir (no renunciarem a la ironia) que la mateixa finalitat anunciada a la seva capçalera és prou aclaridora: res té a veure “La Institució” amb el blog, doncs és contradictori en els seus propis termes que sigui autora “La Institució” i que es pugui comentar lliurement el que succeeix a Diputació de Barcelona.

Però la següent afirmació efectuada resulta encara més patètica. Diuen que provoquem “un perjudici a la imatge i la reputació de la Corporació”.

L’afirmació es comenta per si mateixa. No els farà vergonya? Tots tenim una idea clara de qui està causant “un perjudici a la imatge i la reputació de la Corporació”

La imatge de la Corporació es perjudica quan el seu President, el Sr. Salvador Esteve i Figueras, nomena coordinador general algú que, en l’etapa anterior, va obtenir grans beneficis econòmics privats en la institució en que ocupava un càrrec de confiança del Sr. Salvador Esteve i Figueras, uns beneficis privats que eren com a mínim “immorals” en expressió del mateix Sr. Salvador Esteve i Figueres.

La imatge de la Corporació es perjudica més quan el Sr. Salvador Esteve i Figueras, President de la Diputació de Barcelona, triga una eternitat en fer allò que era obligat: Cessar-lo.

Encara es perjudica més si el Sr. Salvador Esteve i Figueras dicta un decret nomenant a un nou coordinador general que 20 dies desprès és detingut i imputat per diferents delictes.

Molt més encara si el Sr. Salvador Esteve i Figueras no es decideix a cessar a aquest nou “càrrec”.

Molt més encara si s’enganya als ciutadans, amb la connivència de la Junta de Portaveus, dient públicament una mentida com és que no havia estat “ratificat” el Sr. Tous.

El Sr. Salvador Esteve i Figueras (i el seu equip assessor) ens demostren clarament el seu tarannà.

Per a ells, per protegir “la imatge” no es tracta de corregir les errades, n’hi ha prou amb amagar-les.

El prestigi, per a ells, no s’aconsegueix mantenint una conducta èticament correcta, s’aconsegueix perseguint als que les comenten.

Una vegada més, hem sentit vergonya aliena.

Quant a dipubarna

La Diputació de Barcelona és una finca particular? Nosaltres som funcionaris que hem guanyat per oposició el dret a exercir una ocupació pública, creiem que no ha de ser així, i ens molesta que els seus governants la tractin com si fos el seu patrimoni i ells fossin senyors feudals. No és nou, passava abans i segueix passant ara. Però ara posen en perill el nostre futur en un context de crisi general, amb unes conductes que la ciutadania no pot entendre, que amaguen l'estalvi que, ben enfocada la seva activitat, suposaria per als ajuntaments i el paper important que compleix la institució en l'àmbit local Us oferim una plataforma de denúncia i control de la seva conducta a tots i totes els que creieu que la institució està sent maltractada i que estan posant en risc els drets i els interessos dels que treballem a la casa. Us garantim l'anonimat i només us demanem que ens faciliteu les més mínimes proves que tingueu dels fets denunciats, nosaltres ens encarregarem d'investigar la seva realitat, denunciar-les públicament i, també en el seu cas, davant dels tribunals.
Aquesta entrada s'ha publicat en Diputació de Barcelona i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.