Cobrar sense treballar.

Al post de 9 d’abril, sota el títol “Mentides patètiques i mentiders”,  denunciàvem la manipulació informativa, conscient i voluntària, comesa pels representants polítics de tots els partits a la Diputació amb ocasió del nou escàndol de corrupció que esquitxava a CiU i a la persona nomenada coordinador general de Diputació de Barcelona pel Sr. Salvador Esteve i Figueres.

Al final del post expressàvem, a la vista dels antecedents, la nostra desconfiança envers l’afirmació segons la qual s’havia aprovat la suspensió del Sr. Tous com a coordinador general, i expressàvem la nostra intenció d’investigar-ho.

Recordem els fets breument:

El Sr. Esteve va nomenar el mes de juliol de 2011 un coordinador general que havia estat molts anys “mà dreta” seva a l’Associació Catalana de Municipis.

No va tenir més remei que acordar el seu cessament arrel la publicació per “El País” d’una sèrie d’articles que descobrien els tèrbols negocis realitzats, aprofitant els càrrecs desenvolupats, negocis qualificats pel propi Sr. Esteve com “amorals”.

Per substituir l’anterior, el 6 de març de 2012 nomenà coordinador general al Sr. Josep Tous i Andreu.

Vint dies desprès, el 26 de març, el Sr. Tous és detingut per ordre judicial, imputat per la presumpta comissió de delictes en la seva activitat anterior, relacionada amb el Govern de la Generalitat i amb altres càrrecs de CiU, però sense cap relació amb Diputació.

Desprès va venir l’intent d’engany sobre la “no ratificació”, un engany pactat per la Junta de Portaveus amb la connivència de tots els partits, i desprès la “notícia” de la suspensió “de sou i feina” del Sr. Tous.

Cal dir que el Sr. Tous no és funcionari de Diputació de Barcelona ni de cap altra administració pública, i tot l’historial de la seva relació amb Diputació es limita a aquests únics 20 dies (14 hàbils). Per aquesta raó sospitàvem que alguna cosa més s’amagava al darrera de la “suspensió”.

El Sr. Tous és un càrrec de confiança del President. El nom exacte és “personal eventual” i el seu règim és ben senzill: són nomenats lliurement i cessats també lliurement. No és necessari cap argument. No és necessari que sigui funcionari o que superi cap oposició i no està emparat per cap garantia de permanència en el lloc de treball.

Sembla que hauria estat cessat per qualsevol ciutadà honest que hagués de gestionar els interessos públics amb un mínim de decència, davant una “antiguitat” de només vint dies (no va tenir temps ni de col·locar les seves coses al seu despatx), davant d’un nou escàndol de corrupció i davant un règim jurídic que només demana pronunciar una paraula: Cessament.

No. El Sr. Tous no va ser cessat.

Al Sr. Tous, amb un decret dictat el 3 d’abril pel Sr. Salvador Esteve SENSE QUE HI HAGI UNA PROPOSTA DE CAP TÈCNIC,  li van aplicar “per analogia” del règim dels funcionaris de carrera una suspensió provisional de funcions.

Aquesta mesura consisteix en la suspensió de funcions per un període màxim de sis mesos, al final del qual podrà continuar exercint com a coordinador general.

TAMBÉ CONSISTEIX EN EL DRET A SEGUIR COBRANT PART DE LES RETRIBUCIONS.

Si.

El Sr. Tous no compleix cap funció a Diputació, però segueix cobrant de Diputació de Barcelona en la situació de suspensió, contràriament a la notícia que es va difondre sobre “suspensió de sou i feina”.

Van ser 20 dies de nomenament molt rentables. Li garanteixen l’alta en la Seguretat Social, amb cotitzacions a càrrec de Diputació, i la percepció del sou que generosament li regalen els ciutadans a canvi de res.

Ens fem dues preguntes

Quant cobra?

Per què?

Les oferim com a suggeriment als grups de l’oposició, però dubtem que “l’omertà” els permeti formular-les.

Anuncis

Quant a dipubarna

La Diputació de Barcelona és una finca particular? Nosaltres som funcionaris que hem guanyat per oposició el dret a exercir una ocupació pública, creiem que no ha de ser així, i ens molesta que els seus governants la tractin com si fos el seu patrimoni i ells fossin senyors feudals. No és nou, passava abans i segueix passant ara. Però ara posen en perill el nostre futur en un context de crisi general, amb unes conductes que la ciutadania no pot entendre, que amaguen l'estalvi que, ben enfocada la seva activitat, suposaria per als ajuntaments i el paper important que compleix la institució en l'àmbit local Us oferim una plataforma de denúncia i control de la seva conducta a tots i totes els que creieu que la institució està sent maltractada i que estan posant en risc els drets i els interessos dels que treballem a la casa. Us garantim l'anonimat i només us demanem que ens faciliteu les més mínimes proves que tingueu dels fets denunciats, nosaltres ens encarregarem d'investigar la seva realitat, denunciar-les públicament i, també en el seu cas, davant dels tribunals.
Aquesta entrada s'ha publicat en Diputació de Barcelona i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Cobrar sense treballar.

  1. Francesc Osan ha dit:

    Ho trobo escandalós…una cacicada més del “govern dels millors” amb la complicitat de tots els altres…per alucinar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.